INTRODUCCIÓ:
El nostre projecte ha estat idea de les cinc components del grup. La idea era crear unes activitats destinades a nens i nenes de primària, per tal d'introduir-los al nou món de les tecnologies a l'aula.
De totes les opcions que teníem: Hot potatoes, Webquest, Caça del tersor, etc hem escollit el programa Jclic.
Per què l'hem escollit?
Creiem que Jclic és un programa que ofereix diverses activitats creatives per poder treballar els àmbits que es desitgin i d'una manera entretinguda els nens puguin resoldre les diverses qüestions.
Concretament en el nostre projecte ens hem centrat en un conjunt de contes d'arreu del món, ja que és el tema que tractem al blog.
Hi podem trobar : sopes de lletres, puzzles, textos a completar... Per a aquells que us dona peresea o no us agrada llegir gaire, escolteu al mag!
OBJECTIUS:
- Participar i col.laborar de manera activa en les activitats realitzades.
- Mostrar interès per entendre el funcionament de les diferents eines.
- Tenir iniciativa per dur a terme accions o activitats amb l'ordinador.
- Compendre la lectoescriptura.
- Planificar i seqüenciar les accions necessàries per a la realització de les activitats proposades.
- Motivar als nens/es per les activitats.
- Iniciar als nens/es a la psicomotricitat fina.CONTINGUTS:
Els continguts que s'ofereixen a les nostres activitats estan pensats exclusivament per nens, bàsicament nens de primària de prime cicle. La majoria d'ells tracten de contes populars, contes d'altres parts del món, endevinalles i enganyifes, i coneixements sobre instruments musicals.
ACTIVITATS:
-L'enigma de l'Esfinx: aquesta és una activitat en la qual s'haurà de completar un conte tot triant les paraules més adients. Els nens hauran d'utilitzar el seu enginy i imaginació per escollir entre les tres opcions de cada casella.Si després de molts intents no ens surt l'activitat, podem tenir pistes clicant a la casella de l'interrogant.
-La bruixa coloraina: en aquesta activitat els nens hauran d'escriure el que veuen a cada dibuix. Per a recordar quines paraules són, han d'haver llegit el conte "La bruixa coloraina" que hi ha al nostre blog.
-Els músics de Bremen: els nens hauran de relacionar cada instrument musical amb la seva família: instruments de percussió, de vent o de corda.
-La caputxeta vermella: aquesta activitat és un puzzle en el qual veuran la imatge del conte de la Caputxeta vermella si el resolen.
-El cargol i l'herba de poniol: aquí se'ns presenta una sopa de lletres en la qual haurem de buscar sis animals que apareixen al conte. Si no els trobem, podem llegir-nos un altre cop el conte que apareix al nostre blog.
-Endevinalles populars: els nens hauran de resoldre aquestes endevinalles triant entre les tres opcions que se'ls ofereixen. Si tenen molta dificultat i són incapaços de resoldre'n alguna, poden clicar al botó de l'interrogant, que els oferirà ajuda.
-Enganyifes: hi trobem un seguit d'enganyifes populars amb les quals podrem veure la perspicàcia dels nens. Hauran d'escriure la resposta vigilant de no fer faltes d'ortografia. En el cas de no poder resoldre l'activitat, trobaran ajuda clicant al botó de l'interrogant.
-L'aneguet lleig: és un altre puzzle, però amb una mica més de dificultat. Els nens podran resoldre'l si han vist el vídeo del conte que afegim al blog.
-L'activitat amagada: és un memory en el qual haureu de relacionar les parelles de fotografies que surten relacionades amb tots els contes de les altres activitats.
AVALUACIÓ:
L'avaluació és una de les parts més importants de tot projecte, ja que ens permet obtenir informació sobre els nens/es. El nostre objecte d'avaluació seran aquells nens i nenes de primària (de 1er fins a 3r ) perquè totes les activitat creades en el nostre projecte van dirigides a aquesta edat. La finalitat de la nostra avaluació és amb l'objectiu de que els nens aprenguin a utilitzar les noves tecnologies, que comencin a veure com funciona tot aquest món en que més tard s'hi trobaran endinsats. Que es familiaritzin amb un ordinador perquè serà una gran eina d'estudi que els acompanyarà durant bastants anys i que li podran donar més utilitat quan més coneguin l'aparell. L'instrument que utilitzarem per fer l'avaluació seran les activitats del nostre projecte i també ens fixarem en la manera d'utilitzar l'ordinador, per tant ho farem partint de l'observació. El moment en que avaluarem serà un cop finalitzades les activitats. L'avaluador en tot moment serà el porfessor/a que faci l'activitat amb els nens/es ja que serà la persona que estarà amb ells a l'aula i podrà observar el seu comportament, resoldre dubtes...I per últim el referent, avaluarem en funció de les capacitats del nens i tindrem en compte el seu esforç.
Esperem que gaudiu de les nostres activitats i que aquest projecte us serveixi per als vostres aprenentatges.
Si voleu jugar a l'activitat en pantalla completa, aneu a aquest enllaç.
4 comentarios:
Moltes gràcies per la vostra invitació, espero poder aprofitar el vostre material té molt bona pinta aquest projecte. Salutacions
Hola companyes! M'ha encantat això del bruixot que explica el projecte! jajaja ho trobo molt divertit! I també m'agradat molt el vostre projecte, que sàpigueu que ja hi he jugat i està molt bé! Us ànimo a que seguiu endevant!
Salutacions des d'un petit món!
Hola músics! He trobat molt interresant, motivador i divertit el vostre blog. és un blog on hi ha molts recursos de les TIC's i contes molt originals per a enamorar als nostres alumnes.
Hola a tots, ens és molt gratificant saber i poder observar que el nostre blog és un recurs més que podeu utilitzar amb els vostres alumnes. També donar les gràcies per visitar-nos i deixar una petita resenya.
una gran abraçada!
Publicar un comentario