viernes, 15 de octubre de 2010

Rússia: El tsar Saltan

Publicado por Els músics de Bremen en 13:58
Hi havia una vegada... una gran llegenda en un país molt lluny d'aquí, Rússia. Voleu saber de què va? Doncs pareu molta atenció!
Fa molts, molts i molts anys que a Rússia hi governava el tsar Saltan, un jove molt ben plantat i molt valent que encara no s'havia casat. I vet aquí que un bon dia passejant va sentir la veueta d' una noia que deia: si jo em casés amb el tsar li donaria un fill molt bonic! Quan el tsar va sentir aquestes paraules va trobar que era la noia adequada per casar-se i així ho van fer.
Però aviat va arribar el dia en què el tsar Saltan havia de marxar a la guerra durant uns mesos deixant la seva muller, Alexandra, a palau. Ella estava esperant un fill que va arribar al món quan el tsar encara estava a la guerra. Així va ser que les germanes envejoses de l'Alexandra se'ls hi va ocòrrer una dolenteria per fer al tsar i a la seva esposa. Van escriure una carta al tsar dient-li que el fill que havia tingut era horrible, molt lleig i esquifit, que no era digne del seu pare i menys de ser rei.
Quan va llegir la carta el tsar Saltan es va enfadar molt perquè la seva esposa no havia complert la promesa de donar-li un fill bonic i bon rei, així que enfadat com estava va contestar la carta a palau tot manant les següents ordres: tireu al mar dins d'un barril a la meva esposa i al fill, Guidó. I les ordres van ser obeïdes.
L'Alexandra i en Guidó van estar anys al barril navegant per la mar...fins que un bon dia van arribar a una illa deserta. Per fi veien terra després de molts anys! I per sort allí es van trobar amb un cigne blanc i molt bonic que era màgic i com que va veure que eren bona gent, els va construir un palau d'or amb petites cases al voltant, construint així un nou poble governat pel Guidó.
Van passar uns anys en què tot era pau al regne d'en Guidó fins que un dia van aparèixer uns comerciants que anaven a Rússia a visitar el tsar Saltan, però s'havien perdut. Així va saber en Guidó que anaven a Rússia els va donar uns regals per oferir al que sabia que era el seu pare i l'havia abandonat, el tsar Saltan.
Els comerciants es van posar en camí i van fer el que els havia manat en Guidó. En rebre els regals, el tsar Saltan va pensar de fer-li una visita per conèixer el rei i així ho va fer.
Quan va arribar al palau d'or, va entrar i va veure la seva esposa Alexandra no va entendre res. I així és com el tsar Saltan va conèixer el seu fill i tots es van assebentar de les mentides de les germanes de l'Alexandre. El tsar va demanar perdó i se'n va tornar a palau amb la seva esposa, mentre que en Guidó es va quedar a l'illa per regnar el seu poble.
Finalment van ser tots feliços i van menjar anissos!



Per escoltar aquesta llegenda cliqueu aquí.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar