lunes, 25 de octubre de 2010

Sabeu que és una webquest?

Publicado por Els músics de Bremen en 14:46


Doncs avui us donarem informació sobre una webquest!
Una webquest és una activitat didàctica molt utilitzada pels professors, ja que permet el desenvolupament d'habilitats per buscar informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació. Consisteix en que els alumnes facin grups de treball i se'ls demana que busquin, analitzin, sintetitzin, transformin i comprenguin la informació (que la podran buscar a internet o l'hauran donat a classe) fins arribar a les seves pròpies conclusions. A més, per resoldre una webquest els alumnes hauran d'adoptar una perspectiva o un rol determinat.


Com podem diferenciar una webquest?
Aquesta té una característica molt important que és l'estructura i no variarà mai. Per tant, consta de:
- Introducció: dóna informació bàsica als alumnes i manté el seu interés. Els temes que es proposin hauran de ser atractius.
- Tasca: és la part més important d'una webquest i s'indica quin ha de ser el resultat final de les activitats d'aprenentatge.
- Procés: és l'enumeració ordenada dels passos a seguir per dur a terme la tasca. Han d'incloure tots els recursos i és opcional incloure consells sobre què fer amb la informació obtinguda.
- Avaluació: com s'avaluarà el treball de l'alumne, si la nota serà individual o en conjunt...
- Conclusió: frases que resumeixin allò que els alumnes han aconseguit o han après.
- Referències: fonts de totes les pàgines o textos que s'han utilitzat, llibres consultats, altres webquest, etc.


Quins tipus de webquest podem trobar?
- Webquest a curt termini: adquisició del coneixement d'un determinat contingut d'una o diferents matèries. La seva durada és d'un a tres períodes de classe.
- Webquest a llarg termini: igual que a curt termini però més complexe, amb més tasques i més elaborades. La seva durada implica una setmana o un mes de classe.
- Miniquest: reducció de les webquest en que només consta d'escenari, tasca i producte. Es poden realitzar en dues o tres hores de classe.

Per desenvolupar una webquest és necessari crear un lloc web construït amb un editor HTML, amb un servei de blog o amb un processador de textos que pugui guardar arxius. 

Si feu clic aquí trobareu un exemple de webquest







0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar