lunes, 25 de octubre de 2010

La Prestatgeria Digital

Publicado por Els músics de Bremen en 14:35
Què és i que podem fer a la prestatgeria?
 
La Prestatgeria és un espai multimèdia, on es pot crear llibres digitals de manera senzilla i còmoda. També es pot  afegir continguts als llibres, però aquestos continguts no es podran incorporar a la prestatgeria fins que l’administrador d’aquell llibre concret doni el vist-i-plau a la publicació.

Aquest recurs permet escriure llibres virtuals (online) , és a dir, que poden estar escrits per autors diferents, fins i tot en diferents idiomes, formats, tipus de lletra etc…on tothom pot entrar, afegir dades i contribuir a millorar-la.
L'organització del catàleg de llibres és molt general, principalment es basa pel criteri de entrades més recents, els llibres amb més pàgines o els llibres més llegits. Però els usuaris també poden buscar-los segons el títol, el nom del centre, el municipi, els noms dels usuaris administratius i el tipus de col·lecció.

Els continguts dels llibres es presenten amb el programa MyScrapbook és el programa que permet als usuaris crear i editar els continguts en format de llibres. Els continguts dels llibres es divideixen en capítols on dins d’aquest s’hi troben les pàgines.
Com que es tracta d’un programa molt còmode i senzill, fa que sigui utilitzat per molta gent. A més, fa que el professorat pugui observar la feina d’altres centres i que motivi als alumnes a utilitzar cada cop més les TIC i les TAC que té

A la pàgina del xtec trobem una prestatgeria digital on tots els centres poden penjar els seus llibres i, fins i tot, tenen un llibre d’exemple on t’explica com funciona la prestatgeria..




Com i qui pot accedir?


Per gestionar la pròpia llibreta digital, és necessari inscriure’ al servei i tenir un compte de correu XTEC que els centres docents i els professorat tenen al seu abast.
Però, si voleu crear llibres i no pertanyeu a cap centre docent, la pàgina disposa d'una prestatgeria de proves. On podeu penjar els vostres llibres, encara que els esborren amb certa regularitat, depenent de la quantitat de llibres que s’hagi creat.

A més els usuaris poden subscriure’s a un llibre publicat i així poden estar al corrent de les seves actualitzacions i tenir a l’abast tota la informació de la fitxa del llibre

Aquest recurs pot ser molt interessant tant per mestres com per l’alumnat, ja que pot tenir un gran valor pedagògic.
  • Augmenta la motivació per escriure/es pot aprendre a treballar i escriure de forma col·laborativa.
  • Millora l’autoestima dels alumnes en veure publicats els seus treballs a la xarxa.
  • A més a més de la motivació que impliquen les noves tecnologies en els més joves.
Pensem que aquest espai podria ser una manera per ajudar a  motivar aquells alumnes que generalment estan més desmotivats.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar