lunes, 25 de octubre de 2010

Projecte 1 x 1

Publicado por Els músics de Bremen en 14:51
Gràcies al projecte EduCAT1X1, la Generalitat ha proporcionat a les escoles una nova manera d'aprendre, portant a l'aula les noves tecnologies de la informació i la comunicació, per a millorar els processos d'aprenentatge. Per arribar a implantar-se a un centre s’han de tenir preparades les infraestructures i l’equip docent. Ara, quasi bé totes les aules gaudeixen d'aquests nous recursos educatius: pissarres digitals interactives, connectivitat wi-fi, un ordinador portàtil per a cada alumne, i la creació de llibres de text en format digital. Aquest projecte es va aplicar a algunes escoles el curs 2009-2010.
El que es vol es convertir l’ordinador en l’eina personal dels alumnes i situar Catalunya en un dels països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació. Es vol preparar els alumnes per a que surtin totalment integrats en l’era del coneixement digital. També, amb aquestes noves eines, és més fàcil de captar l’atenció dels nens, animar-los, estimular la seva creativitat i transmetre’ls informació de manera més participativa.
Tot i això, l’aplicació d’aquest projecte ha generat moltes crítiques negatives. Sembla que la seva aplicació sigui obligatòria ( en certa manera) ja que les escoles que no la integrin no gaudiran de les subvencions econòmiques. A més, es reben queixes del mal funcionament d’Internet i la carència de professorat especialitzat en la matèria, errades de contingut, el manteniment dels ordinadors portàtils i nombroses faltes d’ortografia.
De totes maneres, s’hauria de veure com es desenvolupa el pla, donant-li un marge de temps per integrar-lo totalment a les escoles i deixant que els alumnes s’hi acostumin. Si es fa bé, podria arribar a donar resultats molt positius.

Si voleu trobar més informació sobre aquest projecte, cliqueu aquí:




0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar