martes, 26 de octubre de 2010

Uuuuuuh, quina por! Arriba Halloween!

Publicado por Els músics de Bremen en 2:27
La festa de Halloween fa referència a una festa celta que va agradar tant, que es va començar a estendre per tot el món pero sobretot als països anglesos.

Fa molt i molts anys, a Gran Betranya, Escòcia i Irlanda el dia 31 d'octubre es celebrava la festivitat de Samhain, que era el mateix dia que s'acabava l'any en aquella època. Samhain era el déu del morts. Llavors s'encencien grans fogueres al cim de les muntanyes per fer fora els esperits dolents.Pensaven també que els esperits aquell dia anaven a visitar les seves cases per intentar trobar un cos on viure, i els acompanyaven bruixes i esperits. Per això la gent, que tenia molta por, no encenia cap llum a casa perquè els esperits pensessin que no hi havia ningú a la casa i també es disfressaven de bruixes o dimonis perquè les ànimes no volguessin viure dins el seu cos.
Doncs aquesta tradició va agradar tant que encara ara es celebra, l'únic que amb una mena de canvis. Actualment la gent, però sobretot el nens, es disfressen de persontages de por i van casa per casa demanant caramels i dient "Trick or treat" que vol dir: truc o tracte. Ho diuen perquè la gent els doni caramels o sinó els hi faràn una malifeta. I no oblideu buidar la vostra carbassa, ficar-li dins una espelma i anar pel carrer espantant a tothom!


 
This is Halloween - The nightmare before christmas

I a vosaltres que us agrada més: Halloween o la Castanyada?

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar