lunes, 25 de octubre de 2010

JClic: Activitats Educatives

Publicado por Els músics de Bremen en 14:27
 Casi tots els professionals de l'educació em sentit parlar del JClic, però, no ens em parat a pensar que el JClic és un recurs més per l'aprenentatge dels nostres alumnes, ja sigui pel fet de no dona-li importància o per mancança de "temps".

Per a l'interès de la vostra recerca, JClic és un projecte creat gràcies al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que ens permet la creació, avaluació i realització d'activitats educatives: trencaclosques, sopa de lletres, associacions i entre altres.
Les activitats es presenten en projectes, es a dir, un projecte està format per un conjunt d'activitats.  A mes, és una aplicació de programari lliure que funciona en diferents sistemes operatius (Linux, Windows, ...) desenvolupada en la plataforma Java i amb la possibilitat d'emmagatzemar dades en format XML i arxius amb extensió . jclic

Per a què Serveis? 

1. Crear, avaluar i realitzar activitats educatives.
2. Treballar altres projectes realitzats per altres professionals de l’educació.
3. Permeté a l'alumnat treball i aprendre les diferents àrees del currículum  d'una manera motivadora, reforçant els conceptes de forma lúdica a través de l'ús de les TIC's.

És interessant saber...

L'antecessor del JClic és el Clic. El projecte JClic és una evolució del programa Clic 3.0.  El desenvolupament del JClic s'ha fet intentant respectar al màxim la compatibilitat amb el programa Clic 3.0, de manera que els paquets d'activitats existents puguin ser automàticament reconeguts per la nova plataforma.

L'element essencial dels documents JClic té el nom de <JClicProject>
El programa està format per quatre aplicacions:

  • JClic applet, permet mostrar les activitats JClic en una pàgina web.

  • JClic player, reprodueix les activitats en el disc dur de l'ordinador, sense que sigui necessari estar connectat a Internet .

  • JClic author, és leina que permet crear, editar i publicar les activitats del JClic d'una manera més senzilla i visual.  En aquesta aplicació és on ens haurem de dirigir per iniciar la creació de les activitats i poder-les modificar.

  • JClic reports, permeté emmagatzemar el resultat de les activitats en una base de dades.

D'aquesta manera, podem dir que Jclic és una aplicació que permet al nostre alumnat aconseguir diferents tipus d'objectius d'aprenentatge gràcies al disseny i realització dels diferents tipus d'activitats que es poden plantejar.

A continuació deixo al vostre abast la guia del JClic on podreu observar pas a pas, la  realització d'un futur projecte d'activitats i d'altra informació.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar